Su ve Sağlık

Damacana Suyun Tehlikeleri

Damacana suyun tehlikeleri

damacana-suyun-tehlikeleriSon yıllarda tüketim miktarı artan damacana sularının uygun saklama koşullarında saklanmaması nedeniyle içinde üreyen zararlı mikroorganizmaların tüketicilerde ölümle dahi sonuçlanabilecek vakalara neden olduğu ortaya çıktıUygun saklama koşullarında depolanmayan damacana sularının çeşitli enfeksiyonlar başta olmak üzere tüberküloz, ishal ve daha birçok farklı hastalığa sebep olduğu ortaya çıktı. Şişe sularının depolandığı alanların uygun havalandırma koşullarına ve hijyene gereksinimi vardır. Fakat ülkemizde bu koşulların gözardı edildiği yaygın olarak bilinmektedir.

Damacana suları serin bir ortamda, direk güneş ışığına maruz kalmayacak nemden arındırılmış koşullarda saklanması gerekmektedir

Damacana su kullanımında belkide en gözardı edilen husus pompa kısmının temizlenmemesidir. Pompalar uzun kullanımla beraber çeşitli virüslerin yatağı haline gelmekte ve bu virüsler bir çok farklı enfeksiyona neden olmaktadır.
Plastikten yapılmış ürünlerin altında 1 den 7’ye kadar rakamlar vardır. Bu o plastiğin gıda ve içeceklere ne kadar zarar vereceğini anlamamız için bir rehberdir. 3, 6 ve 7 rakamı bulunan plastikler insan sağlığı için büyük bir tehdit kaynağıdır. Plastikten üretilen damacaların altındaki üçgene baktığınızda göreceğiniz rakam 7’dir. Bu o damacanın Polikarbonattan yapıldığını göstermektedir.

Polikarbonat daha önce kullanılmış ve tekrar geri dönüşümü yapılmış plastiklerden üretilmiştir. Buda çağımızın illeti olan kanserin sebeplerinden biridir.

Polikarbonat üretimli damacana plastiklerinin dezenfekte edilmesi için en az 50 derece bir sıcaklık gerekmektedir. Aynı şekilde bir damacana en fazla 60 kullanımlık ömre sahiptir. Fakat maalesef bu şartlar gözardı edilerek insan sağlığı ile oynanmaktadır. Ayrıca açılmış bir damacana 14 derecelik bir ortam koşulunda saklanması gerekmektedir. Fakat yaz sıcaklıklarının oldukça yüksek olduğu ülkemizde bu şartlar sağlanmamaktadır. Kışın bile oda sıcaklığının yüksek olduğu evlerde bu koşul sağlanamamaktadır.

DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN CANLI DESTEK HATTINDAN VEYA 0544 542 4 542 NOLU TEKNİK SERVİSİMİZDEN YARDIM ALABİLİRSİNİZ.

fundraising

Yorum yap